Om kenneln

 

Jag och min älskade stamtik Moa

 

Mitt namn är Mia Claesson (fd Larsson) och det är jag som startade upp kenneln Honey Creek´s år 2001 då den första kullen kom. Nedan följer lite information om mitt ”hundliv”!

Det har alltid varit en dröm för mig att få föda upp hundar. När jag var 14 år fick jag min första hund som var en Golden Retriever som hette Nick. Han blev 11 år gammal och genom honom lärde jag mig mycket om hund. När Nick var 8 år gammal tyckte jag att det var dags att skaffa en hund till. Efter att jag kommit i kontakt med en tollare föll jag direkt för rasen och visste att det var en sådan jag ville ha. Jag hade ju tränat en hel del lydnad och agility med Nick, men ville ha en hund med lite mer fart i. Jag åkte i alla fall och tittade på en kull och resultatet blev Moa.

År 2002 utbildade jag mig till instruktör genom IMMI vid Hundens Hus i Göteborg. I många år har jag hållit i  valp-, vardagslydnads-, agility- och klickerkurser. Men sedan vi fick barn har jag inte tid att hålla egna kurser utan fritiden går åt till våra barn och egna hundar.

År 2003-2004 läste jag Svenska Kennel Klubbens hunduppfödarutbildning.

År 2006-2007 tog jag min jägarexamen. Intresset för jakten har växt hos mig och eftersom husse jagar och hundarna tycker det är roligt så blev det naturligt för mig att dela resten av familjens intresse.

Namnet Honey Creek´s kommer ifrån en gata i Ann Arbor, Michigan, USA där jag bodde ett år under min vistelse i USA. Honey står ju vidare för antingen honung (färgen) eller älskling vilket jag tycker passar bra in på våra hundar.

År 2001 fick Honey Creek´s sin första kull. Moa fick 5 stycken valpar, tre hanar och två tikar. Eftersom min pappa varit fotbollsstjärna och mitt liv varit präglat runt denna sport så döptes hundarna efter den engelska ligan. Namnen blev Chelsea, Astonvilla, Charlton, Tottenham och Derby.

År 2004 kom den andra kullen, vilka fick namn efter den Italienska ligan, Lazio, Fiorentina, Sampdoria och Verona. Även denna kullen var Moa mamma till. 

År 2006 kom den tredje kullen, vilka fick namn efter den Spanska ligan Real Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla och Zaragoza. Denna kull var Fiorentinas (Strimmas) och Moa (min älskade stamtik) blev mormor för första gången.

År 2009 kom den fjärde kullen. Dessa fick namn efter den Skotska ligan, Hamilton, St Johnstone, Glasgow Rangers, Dundee United, Edinburgh, Aberdeen, Celtic och Heart of Midlothian. Detta var Barcelonas (Barcas) första kull.

År 2016 kom den femte kullen. Dessa fick namn efter den Franska ligan, Toulouse, Saint-Etienné, Marseille och Paris. Det är Celtic från Skotska ligan som är mamma till kullen.  

År 2022 kom den sjätte kullen vilka fick namn efter den Portugisiska ligan, Sporting, Porto, Benfica, Maritimo, Santa Clara, Braga och Estoril. Det är Merci (Paris) som är mamma till kullen. 

Läs mer om kullarna under fliken "Valpkullar".

 

Avelsmål

Mitt avelsmål är att föda upp sunda och mentalt stabila hundar med mycket arbetsvilja. Jag lägger stor vikt vid de mentala egenskaperna. Det är också viktigt att bevara tollarens jaktegenskaper och att de hundar vi avlar på är viltspontana och älskar att arbeta så som en tollare är tänkt. Jag tar även hänsyn till utställning i min avel. Detta genom att få ett omdöme att hunden som går i avel är byggd för sin funktion. 

Får en tollare utlopp för sitt stora arbetsbehov såväl fysiskt som psykiskt blir det en underbar familjehund i alla lägen. Det är en hund med stor kapacitet och mycket arbetsvilja.

 

När du köper en valp av oss ingår följande:

 • Stamtavla samt registrering i SKK
 • Chipmärkning
 • Valpen kommer vara avmaskad 3 ggr med Welpan
 • Valpen kommer vara nyduschad och klorna nyklippta
 • Valpen är vaccinerad
 • Valpen kommer vara besiktigad av veterinär (intyg ej äldre än 7 dagar)
 • Dolda fel försäkring av valp i Folksam
 • Köpeavtal från SKK
 • Valpfoder för första tiden 
 • Visselpipa (alla valpar är invisslade)
 • Lite annat smått och gott
 • Och självklart livslång support
 

Vi vill att ni:

 • Röntgar höfter och armbågar när hunden är 18-24 mån gammal
 • Mentalbeskriver alt BPH
 • Och givetvis ger valpen det allra bästa tänkbara hemmet med både fysisk och mental stimulans : )