Franska ligan - 16

Födda 10 september 2016

Tik: Honey Creek´s Celtic SE64032/2009 

Hane: River Fox Red Flash of Texmo (Felix) SE14611/2013 

 


Namn  Kön HD ED Ögon MH Merit Övrigt
Honey Creek´s 
Toulouse (Isor)
Hane A          
Honey Creek´s 
Lille (Lilla blå)
Tik - - - - - Dog 4 veckor gammal
Honey Creek´s 
Saint-Étienne (Etienne)
Tik B          
Honey Creek´s 
Marseille (Vimla)
Tik C          
Honey Creek´s 
Paris (Merci)
Tik            
               
 
Valparna 8 veckor 
Idag 5 nov har valparna flyttat till sina nya familjer och det är så tomt här hemma nu. Det känns dock väldigt bra att de alla har kommit till så fina hem och jag ser fram emot att följa dem alla. 
 
 
Honey Creek´s Toulouse (Isor) tillsammans med husse Viktor och matte Sandra
 
Honey Creeks Saint-Étienne (Ettie) med husse Tobbe och matte Hanna
 
Honey Creek´s Marseille (Vimla) med husse Axel och matte Hanna
 
Honey Creek´s Paris (Merci) med husse Linus och mattarna Carina och Fanny
 
 
Valparna 7 veckor 
Valptesterna är nu gjorda av Sofia på Lantlyckans kennel. Vi kan konstatera att det är en mycket jämn kull, inte bara utseende mässigt utan de reagerar väldigt likt på de olika momenten med små avvikelser. Dessa har vi nu analyserat in i minsta detalj och därefter beslutat vilken valp som ska till vilken familj. Det känns väldigt bra och jag tror alla kommer bli nöjda med den valp som de blivit tilldelade. Nu får vi njuta i en vecka till innan de får komma hem till sina nya hem. 
 
Valparna 6 veckor 
Nu börjar det bli mer fart här. Tänderna är sylvassa och de tar sig utflykter längre och längre bort. De har hittat en lekkompis i Mini vår Cavalier och har även fått träffa vår Basset Laban och tollaren Flora. Alla valparna visar framåtanda och är inte blyga för någonting. Vi har fått öppna upp hemmet lite mer för nu är de inte så nöjda med bara valprummet. Mycket som ska utforskas : )
 

Valp nr 1 Toulouse

 
 

Valp nr 2 "Mörk tik"

 
 
 

Valp nr 3 "Röd tik"

 
 

Valp nr 4 "Turkos tik"

 
Valparna 5 veckor 
Tiden går så väldigt fort och valparna har redan hunnit bli 5 veckor. Då jag varit bortrest några dagar inser jag just hur mycket de växer och vad utvecklingen går framåt. De är så himla fina allihopa och nu börjar de små karaktärerna visa sig mer och mer. Spännande utveckling följer.... Namnen har vi också skickat in för registrering. 
 
 
 
Valparna 4 veckor 
Idag blir det ett tungt inlägg. Valpen lilla blå (tvåan) har nämligen fått fara till hundhimlen. Hon råkade ut för en olycka där Celtic vaktade ett ben vilken resulterade i en bruten käke. Det går inte att operera så små valpar så henne liv gick inte att rädda : ( 
De andra valparna växer dock och mår fint. 

Valparna 3 veckor 
Nu har valparna börjat röra på sig ännu mer och börjar så smått upptäcka världen. De har fått smaka på sin mat och första avmaskningen är gjord. Vi får fortfarande använda nagellack för att kunna urskilja dem. Lika som bär är de, även om de nu börjar bli mer och mer personliga. Idag har de varit ute för första gången i solen. 
 
Valparna 2 veckor 
Nu börjar valparna öppna ögonen och göra lite mer ljud ifrån sig. Blir sötare för var dag som går. Bilderna är tagna i den ordningen de kom ut. Hanen först som valp nr 1 och sen tikarna. Som ni ser är de ganska så lika varandra även om de nu börjar bli mer och mer personliga. Som hjälp har vi använt lite nagellack, syns dock inte på bilderna men vi har en lilla blå, röd och turkos i gruppen : ) Mamma Celtic tar jätte bra hand om sina små och är väldigt omhändertagande. 
 

Celtic med sina nyfödda valpar : )

 

 

Info om föräldrarna till Franska Ligan

Honey Creek´s Celtic

 

River Fox Red Flash of Texmo (Felix)

Fakta om Celtic

Celtic är en harmonisk hund men har samtidigt mycket go i sig. Av- och påknappen sitter på rätt ställe : ) Hon går ihop med alla hundar och är väldigt snäll mot allt och alla. Är social och tillgiven och gillar all sorts arbete. Bor med småbarn som hon är väldigt tålmodig med. I träning är hon extremt följsam och har en will to please i alla lägen. Hon har ett bra tryck i sig, stor jaktlust och tar allt vilt. Hon är idag 6 år gammal och har aldrig varit sjuk. Hon har en kull sedan tidigare då Krokasmedens kennel lånade in henne för avel. Läs mer om denna kull på deras hemsida www.krokasmedens.com under tollarkullen Å. 

HD: A

ED: u.a.

Ögon: 2012-10-27 u.a.

2016-03-04 u.a.

PRA: Hereditärt fri

DE: Fri

Höjd: 47 cm

Vikt: 15 kg 

Celtics meriter

 •     Godkänt apporteringstes
 •     LP 1, LP2 (lydnadsdiplom)
 •     Uppflyttad i lägre spår
 •     Mentalbeskriven med 1:a på skott
 •     Utställd 1 juli 2012 på Ryda med Excellent
 •     1:a placering i Hundloppet Malmö
 •     1:a placering i Hundloppet Borås
 •     1:a placering i Run with your dog Borås
 

Fakta om Felix   

Felix är en lugn och harmonisk hanhund med mycket fart i. När det väl gäller trycker han gasen i botten. Då det inte erbjuds arbete eller lek så är han lugn, sansad och finner sig i de flesta situationer. Han har en av- och påknapp som är mycket önskvärd vid träning. Passar ihop med alla hundar, stora som små, är väldigt snäll och leker mer än gärna. Är en trygg individ och stressar aldrig upp sig. Är en suverän familjehund och kan hantera barn i alla storlekar. Är öppen för all slags träning, är lyhörd men även egensinnig, kan arbeta på egen hand och tar ibland ut svängarna lite väl mycket. 

HD: B

ED: u.a.

Ögon: 2015-06-30 u.a. 2016-07-06 u.a.

PRA: Hereditärt fri

DE: Bärare

Höjd: 49 cm

Vikt: 21 kg   

Felix meriter

 •     Godkänt Apporteringstest
 •     Genomfört BPH
 •     Agility - 3 pinnar i hoppklass 1
 •     Godkänt anlagsprov i viltspår
 •     Excellent i öppenklass utställning (BIM öppenklass Tollarspecialen 2015)
 •     2 starter i Tollingjaktprov
 
Fler bilder på Felix
   
 

Fler bilder på Celtic