Skotska ligan

Födda 24 oktober 2009

Tik: Honey Creek´s Barcelona S53587/2006 (Barca)

Hane: Bay of Fundys Fabian S44228/2004 (Fabian)


Namn  Kön HD ED Ögon MH Merit Övrigt
Honey Creek´s Hamilton (Milton) Hane     PRA-prcd hereditärt fri      
Honey Creek´s St Johnstone (Hector) Hane B ua PRA-prcd hereditärt fri      
Honey Creek´s Glasgow Rangers (Glasgow)              Hane B ua PRA-prcd hereditärt fri   LP1 LP2  
Honey Creek´s Dundee United (Dundee) Hane     PRA-prcd hereditärt fri      
Honey Creek´s Edinburgh (Eddie) Hane     PRA-prcd hereditärt fri      
Honey Creek´s Aberdeen (Abby) Tik     PRA-prcd hereditärt fri      
Honey Creek´s Celtic (Celtic) Tik A ua PRA-prcd hereditärt fri Genomförd med 1:a på skott LP1 LP2  
Honey Creek´s Heart of Midlothian (Frida) Tik A ua PRA-prcd hereditärt fri    

Fridas egna hemsida

 

Honey Creek´s Hamilton med Christian och Karin (Milton är omplacerad)

 


Honey Creek´s St Johnstone med Paul & Erik (på bilden saknas mamma Kathy och dottern Paulina)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honey Creek´s Glasgow med Rickard & Josefin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honey Creek´s Dundee United med sin familj Stefan, Maria, Emilia & Jacob (på bilden saknas Kevin)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honey Creek´s Edinburgh med sin matte Nina (på bilden saknas sonen Melvin)

 

Honey Creek´s Aberdeen med sin familj Olle och Fredrik (på bilden saknas mamma Susanne och dottern Linn)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honey Creek´s Celtic med sin familj Erlendur och Michelle

 


Honey Creek´s Heart of Midlothian med sin familj Marcel & Jolanda

Ja, då har valparna redan hunnit bli 7 veckor. Det är full rulle, de river runt i valprummet så en omläggning av golvet när valparna flyttat är nödvändig,  Annars börjar nu deras personligheter att träda fram mer och mer vilket är super kul. Valparna trivs jätte bra utomhus då de vistas ute mycket på dagarna. De har heller inga problem att busa runt i mörkret. Barca har äntligen börjat säga till dem ordentligt när de försöker dia. Ibland är hon dock fortfarande för snäll, men de andra hundarna uppfostrar valparna desto mer. De har fått träffa en snäll Golden, Imma i veckan också.

De är nu avmaskade för tredje gången. Äter med god aptit gör de och tycker om tuggben. 

Här kommer lite ståbilder också:

 

   

Honey Creek´s Hamilton                                Honey Creek´s St Johnstone

   

Honey Creek´s Glasgow Rangers                    Honey Creek´s Dundee United

Honey Creek´s Edinburgh

   

Honey Creek´s Aberdeen                                Honey Creek´s Celtic

Honey Creek´s Heart of Midlothian

 
 
Äntligen här kommer bilderna! Nu har valparna även genomgått sina mentaltest i helgen. Fredrik Adelmo var här som testledare och beskrev hela kullen. Han tyckte att kullen var jämn och att de alla var sociala vilket är ett gott tecken. Det var jätte roligt att se valparna och det mesta var ungefär som man hade tänkt att det skulle bli. Det blev klart och tydligt vilken valp som kommer att hamna hos resp valpköpare och jag tror att varje valp passar jätte bra ihop med sin nya familj. Vårt enda lilla frågetecken är Abby som nästan är helt återställd, men med huvudet lite på sne är hon inte helt friskförklarad än. Så vi behåller henne tillsvidare. 
 
Annars vistas nu valparna ute så ofta som möjligt. De förstår helt klart att man ska göra sina behov utomhus nu vilket är skönt att se. Så fort jag öppnar dörren om de vaknat så går alla ut och kissar. Det milda vädret har gjort det lättare att träna rumsrenheten. Hoppas att det håller i sig. De älskar att springa omkring utomhus och de andra hundarna uppfostrar dem och ibland om de har lust tar de sig en liten lekstund med valparna också. De fick även träffa en 11-årig schäfer i helgen vilket var roligt att se. Bra att träna lite med andra bra hundar också. 
 
Nu har de även fått sina namn: se under resp ståbild : )
 

   

Honey Creek´s Hamilton                                Honey Creek´s St Johnstone

 

   

Honey Creek´s Glasgow Rangers                    Honey Creek´s Dundee United

 

Honey Creek´s Edinburgh

 

   

Honey Creek´s Aberdeen                                Honey Creek´s Celtic

 

Honey Creek´s Heart of Midlothian

 
Fotograf: Sofia Christiansson
 
Så har redan 5 veckor gått och valparna växer och växer. I veckan har de blivit avmaskade en andra gång. De äter nu 4 gånger om dagen uppblött torrfoder och diar Barca så fort de får chansen. De tycker mycket om att vistas utomhus och vi brukar vara ute 2 gånger om dagen med dem. De springer omkring och leker och upptäcker trädgården. För var dag vågar de sig längre och längre bort! Deras tänder är numera sylvassa så skylten "ingång sker på egen risk" är på sin plats. Lilla Abby mår bättre och bättre även om balansen inte är helt återställd riktigt än, men det verkar som att hon kommer bli bra.Och här kommer de första ståbilderna i samma ordning som ovan! Vissa var helt omöjliga att få till, medan andra ställde upp sig som om de aldrig gjort annat : )
 
 

  

  

  

 

Oj va de växer! Helt underbara är de allihopa. Nu börjar även karaktärerna komma fram lite mer. Men gemensamt för dem alla är att de är framåt och målmedvetna. Idag fick de även komma ut för första gången och de märktes att de gillade detta. Mer milt väder hoppas vi på : ) De äter nu torrfoder tre gånger om dagen och diar Barca så fort de får chansen.

Ang lilla Abby (tiken med balansproblemen), något bättre har det blivit men hon är fortfarande väldigt vingling. I veckan var vi hos veterinären med henne och hon konstaterade att det var en neurologisk skada, troligtvis från förlossningen. Hon kom ju först och i felläge. Förhoppningsvis kommer nervtrådarna att finna andra banor och då kan hon bli helt frisk. Tiden för utvisa hur det går....

 

I valplådan händer det saker. De har börjat röra sig ordentligt och vinglar runt på sina ben.. Idag, tre veckor gamla fick de flytta ut från valplådan och har nu ett helt rum att springa runt i. Under veckan har de avmaskats för första gången och fått provsmaka lite uppblött foder. Då vi misstänker att det är något fel med en av tikarna (den till vänster) har vi påbörjat en antibiotika kur. Hon är lite väl vingling och snurrar runt på ett märkligt sätt. Vi misstänker att det är något fel med balansen på henne, men hoppas på en infektion då detta går att behandla. De övriga valparna mår fint och visar inga sådana symptom.

 

Nu börjar det hända saker i valplådan! Ögonen har öppnats och snart kan de nog höra också. De har börjat kravla omkring mer och mer. Ibland hör man till och med något som låter som ett litet skall : ) Nu är de supermysiga. Barca tar det hela med ro och har låtit mormor Moa komma in i valplådan också. Detta till Moas stora förtjusning då hon gärna är med och hjälper till med de små. Förra kullen började hon till och med dia. Vi får se hur det blir i denna kull. Men Barca har i alla fall en som mer än gärna ställer upp nu när valparna kräver mer och mer.

 

Än så länge är det relativt lugnt i valplådan och idag tog vi de första individuella bilderna. Sofia var här och fotade : ) Barca är en jätte duktig mamma och det är fullt ös nu igen när vi är ute på promenad. Eftersom det är så många valpar får hon nu dubbel dos mat så att hon kan producera mycket mjölk. Valparna växer i rasande fart och de två minsta kommer också ikapp.

.

       

Här ligger de små godingarna och sover! Som ni kan se på bilden så är två av hanarna lite övertecknade på nacken.

Tiden får utvisa hur mycket vitt som blir kvar!

Smaskens med tuttemjölk!

Efter att ha väntat och gått 3 dagar över tiden så föddes äntligen valparna. Barca var jätte duktig och födde dem alla utan komplikationer. Stort tack till Sofia som var med och hjälpte till. Jag talar nog för oss båda när jag säger att vi var totalt slut när den sista valpen kom i natt.

Alla har de olika tecken tack och lov för annars hade det varit svårt att skilja dem åt. Nu diar och sover de om vartannat och Barca vill helst inte lämna valplådan. Inom kort kommer mer bilder och info : )

Ljuvligt att höra gnyandet från de nyfödda!